Kunst & cultuur educatie
Daar wij van mening zijn dat voor de ontwikkeling van de totale mens het belangrijk is dat beide hersenhelften worden ontwikkeld, willen wij naast het onderwijs in cognitieve vakken (lezen, rekenen, spelling enz.) ook een gevarieerd aanbod bieden op het creatieve gebied.
Wij bieden, naast onze eigen crea en expressielessen, een basispakket aan van lessen die door vakdocenten worden gegeven. Voor het schooljaar 2020-2021 hebben we de volgende lessen ingekocht:
-
Groepen 1-2: Muziek met kleuters
-
Groep 3: Danslessen
-
Groep 4: AMV les – algemene muzikale vorming
-
Groep 5: Beeldende vorming – teken en schilderlessen
-
Groep 6: Dramalessen – toneel
-
Groep 7 / 8: Emmerdrums
De groepen 7 en 8 bezoeken ook dit schooljaar, naast andere excursies, weer het Rijksmuseum in Amsterdam.
Voor alle groepen geldt dat er jaarlijks enkele excursies worden georganiseerd. Dit varieert van museumbezoek tot toneel/muziekvoorstelling, van een kabouter-pad tot bezoek aan schaapskudde.
In dit kader willen we ook onze vieringen noemen. Maandelijks sluit een groep de maand af met een voorstelling: de maandsluiting. De hele school en de ouders van betreffende groep wonen deze voorstelling bij. Daarnaast organiseert onze leerlingenraad twee keer per jaar een Open Podium waar leerlingen van de groepen 5 t/m 8 kunnen optreden. De afsluiting van 8 jaar onderwijs wordt gevierd met een musical (of film) opgevoerd door de leerlingen van groep 8.
Twee keer per jaar organiseren we een atelier-dag waar alle leerlingen die dag twee workshops (ateliers) kunnen volgen. De ateliers worden verzorgd door leerkrachten, ouders, grootouders en andere externe aanbieders. Er is een enorme keuze in aanbod, waarbij u moet denken aan: keramiek, vilten, yoga, bakken, schilderen, tekentechnieken, slopen, timmeren en nog meer.
In ons beleidsplan kunst en cultuureducatie staat de visie met betrekking tot kunst en cultuur onderwijs omschreven.